Johan Grönwall

Hej, jag är en digital Art Director/Digital designer som jobbar på webbyrå med att ta fram responsiv design/UI/UX i alla steg från wireframes, prototyping till leverabler.

Under ett flertal år har jag arbetat med idé/konceptproduktion, formgivning och produktionsplanering för en rad olika kunder med skiftande behov, kunskaper och affärsmodeller. Ofta genom att ta fram nya koncept/mock-ups för UI, UX, SEO samt innehåll för webb, sociala medier med mera. Jag samarbetar varje dag med front- och backendare i responsiva webbprojekt, kan HTML/CSS hyfsat, även om jag inte är en proffskodare. Har stor vana av att arbeta med WordPress där jag bygger temabaserade webbplatser, modifierar html, skapar innehåll, gör SEO m m

Jag kan vara till nytta med min erfarenhet av att designa responsiva webbplatser, mitt kundfokuserade tänk och min förmåga att visualisera koncept. Arbetar främst med B2C men har även verkat som inhouse AD på ett elbolag (innebar mycket B2B!). 

Behärskar naturligtvis de program som krävs för webbproduktion: Photoshop, Illustrator och Adobe XD för formgivning för webb och mobil samt Zeplin för digitala leverabler. Använder Motion för rörliga bilder. Tar fram nyhetsbrevsmallar i Mailchimp. Jobbat med produktvisualisering i 3D.

Jag kan trycksaksproduktion (InDesign/Acrobat) och har skapat allt från filmaffischer, eventmaterial, outdoor till broschyrer och logotyper. Med mera.

Har vana av filmklippning, filmproduktion, manusskrivande/storytelling samt copywriting. Pluggat på Stockholms Filmskola. Svenska är mitt modersmål. Talar och skriver engelska väl.

Är allmänbildad, nyfiken och social – lätt att komma överens med och hjälper gärna till att lyfta andra. Mitt personliga mål är att lära mig någonting om allting!

Välkommen att höra av dig.